MeMeNTo MoRi

..AbNormality is the only ReaLity..

ΤΟ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ

Κάποτε ο Θεός αγανάχτησε με το ανθρώπινο είδος και θέλησε να το αφανίσει. Μα όπως κάθε Δημιουργός είναι εγωιστής. Λατρεύει το δημιούργημά του και τρέφει πάντα μια κρυφή ελπίδα γι’ αυτό. Έστω κι αν είναι η τελευταία στο κουτί της Πανδώρας.
Αφού λοιπόν επέλεξε τον εκπρόσωπο του νέου γένους, τον έχρησε ως τον εκλεκτό και επιστράτευσε το αρχαιότερο φυσικό φαινόμενο, τη βροχή. Έτσι λοιπόν για αρκετά μερόνυχτα η βροχή έπεφτε πάνω στη γη και έφτασε μέχρι τις ψηλότερες κορυφές των βουνών. Ο χρόνος δεν έχει σημασία, μα κάποια στιγμή όλα αυτά σταμάτησαν κι ο εκλεκτός στεκόταν εκεί, ζωντανός. Έτοιμος να εκπληρώσει τη θέληση του Θεού. Να αρχίσει για μια ακόμη φορά από την αρχή. Κι ο Θεός σαν ένδειξη συμφιλίωσης μας χάρισε το ουράνιο τόξο, ένα από τα ομορφότερα φυσικά φαινόμενα.
Τα χρόνια πέρασαν και το ανθρώπινο είδος εξελίχθηκε, μα το ουράνιο τόξο παρέμεινε εκεί αναλλοίωτο. Έκτοτε εμφανίζεται κατά διαστήματα να μας θυμίζει την αγάπη αλλά και το μίσος ταυτόχρονα του Δημιουργού.
Οι άνθρωποι το λάτρεψαν. Έγραψαν τραγούδια ή ποιήματα γι’αυτό. Άλλοι πάλι απλά το θαύμασαν και έγραψαν μύθους.
Ένας από αυτούς λέει πως αν ποτέ κάποιος μπορέσει να το διασχίσει από τη μια άκρη του έως την άλλη, πέρα από τον κόσμο της σκιάς και του φωτός, θα συναντήσει στο τέλος ένα μικρό, γλυκούλικο, τζαζεμένο πλασματάκι. Κατεργάρικο κι αυθόρμητο, γεμάτο θησαυρούς. Κι αφού σταθούν πρόσωπο με πρόσωπο στο μεταίχμιο του φωτός και της σκιάς, θα παίξουν το παιχνίδι του. Κι αν αυτός ο κάποιος είναι «τυχερός» θα κάνει το δρόμο του γυρισμού γεμάτος θησαυρούς.
Μα όλα αυτά είναι απλά μύθοι...
Ή μήπως όχι...
Αλήθεια τι θα ήταν οι μύθοι αν δεν είχαν κάποια δόση αλήθειας;
Αν το νόημά τους δεν ήταν έστω και συμβολικό;
Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί τι θα γινόταν αν ένα τέτοιο πλασματάκι ξεπηδούσε από τον κόσμο των παραμυθιών και θνητοπατούσε ανάμεσά μας. Πολλές φορές αναζήτησα την ύπαρξή του. Κι έκτοτε πάει καιρός. Αλλά ο χρόνος δεν έχει σημασία όταν τελικά καταφέρεις να σταθείς «τυχερός».
Εξάλλου τι είναι ο χρόνος;
Το παρόν δεν είναι παρά αναμνήσεις του πρόσφατου παρελθόντος και το μέλλον ευχές του παρόντος.
Η ζωή είναι μια αναζήτηση για την ταυτότητα.
Τόλμησε να εξερευνήσεις.
Τόλμησε να διασχίσεις το πολύχρωμο μονοπάτι...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Followers